Commissies

Op deze pagina vind je een overzicht van alle commissies bij Tartaros.

Hieronder vind je een beschrijving per commissie.

Baancommissie

Voor het goed kunnen trainen is een goede baan natuurlijk erg belangrijk. Als commissie streven we natuurlijk naar het neerzetten van een geweldige (nieuwe) baan, maar we moeten ook rekening houden met alle andere betrokken partijen, variërend van sportcentrum en universiteit via de survivalrunbond tot de gemeente zelf. Een gevarieerde commissie waar bureaucratie, geld en het netwerken om de hoek komt kijken, maar natuurlijk ook creativiteit en de mogelijkheid om mee te werken om een zelf ontworpen baan neer te kunnen zetten.

Batacommissie

Als lid van de Batacommissie regel je alles omtrent het Tartarosteam van de Batavierenrace. Je schrijft het team in, regelt vervoer, trainingen, BBQ en zorgt voor een leuke dag/nacht. De commissie kost je weinig tijd. Je moet een paar keer met elkaar vergaderen en indien je trainingen gaat organiseren ben je daar natuurlijk wel wat extra tijd aan kwijt. Het piekmoment ligt rond de Batavierenrace, waarbij je van vrijdagmiddag tot zaterdag diep in de nacht bezig bent. Er bestaat een draaiboek met tips, wat het organiseren van deze commissie makkelijker maakt.

Dodekathlossie – Clubkampioenschappen commissie

In 2014 zijn er voor het eerst de Tartaros clubkampioenschappen georganiseerd en dat was een groot succes. Elk jaar kunnen weer nieuwe hindernissen bedacht worden, thema’s, en op verschillende niveaus. Kun jij een parcours bedenken dat een echte uitdaging is voor iedereen? Geef je dan nu op voor de clubkampioenschappen commissie!

IntroducCie

De IntroducCie zorgt ervoor dat Tartaros bekend raakt onder een nieuwe lichting studenten! Al meerdere malen hebben we op de informatiemarkt van de Kick-In gestaan. Ook hebben we disco apenkooien georganiseerd in samenwerking met turnvereniging Linea Recta, wat altijd goed ontvangen werd. Verder helpen we mee met de bestorming van de Bastille, organiseren we workshops bij de master Kick-In en strooien we ondertussen veelvuldig met flyers. Tot slot zijn we actief bij de HOI-week, zodat ook Saxion-studenten van onze geweldige vereniging kennis kunnen nemen! Lijkt het je wat om ons te helpen? Ga dan bij de IntroducCie!

Nieuwscie

De Nieuwscie brengt de Phlegethon uit en houdt de social media (zoals Facebook) bij. De Phlegeton is de rivier die het diepste de Tartaros in gaat en is daarom als naam voor onze nieuwsbrief gekozen. Deze nieuwsbrief wordt een aantal keer per jaar uitgebracht aan de leden van Tartaros. Hier kun je de laatste ins en outs van de vereniging, wedstrijdverslagen, het thema van de maand en nog veel meer in terug vinden. Daarnaast zorgen we ervoor dat de grote/belangrijke activiteiten van Tartaros door iedereen op onze Facebookpagina en op deze mooie website te lezen zijn.

PicCie – Foto commissie

De Piccie maakt de foto’s van de Tartarosactiviteiten. Iedereen met een camera is welkom bij de commissie te komen en te zorgen dat Tartaros steeds meer tot de verbeelding spreekt!

Tartaros Campus Challenge Commissie

Deze commissie is verantwoordelijk voor het organiseren van een open wedstrijd op de campus. De route, de hindernissen en alle andere dingen die te maken hebben van het realiseren van onze eigen run regelt de commissie allemaal. In 2015 hebben we voor het eerst een 6km run mogen organiseren als toen nog de Campus Obstacle Run. Dat was erg geslaagd en we zijn er trots op dat we een mooie en leuke run hebben kunnen neerzetten voor iets meer dan 100 deelnemers. Sinds 2017 hebben we de naam van onze run veranderd naar “Tartaros Campus Challenge” en zijn we ook een échte survivalrunwedstrijd geworden. De wedstrijd is groeiende en we hopen dat dat voorlopig ook zo mag blijven. Tot bij de Tartaros Campus Challenge, want je doet toch gewoon mee?!?

TRADICie – Activiteiten commissie

De TRADICie (Tartaros’ Rare Activiteiten en Degelijke Ingenieurs Commissie) verzorgt de gezelligheidsactiviteiten van Tartaros. Enkele voorbeelden uit het verleden: barbecue’s, spelletjesavonden, wandklimmen, een kompasloop en lasergamen. Heb jij zin om zulk soort activiteiten (of andere) te organiseren? Dan ben je welkom in de TRADICie. Al je inspiratie kan je kwijt: als je wil graag paaldansen, dan kan dat! Naast dat het organiseren gezellig is, leer je er ook wat van: je leert wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een activiteit, hoe je dit samen overlegt en uitvoert. Ook als er iets fout loopt moet je ervoor zorgen dat dit snel opgelost wordt en hoe je dit voortaan kan voorkomen in je voorbereiding. Kortom: een leuke commissie die je weinig tijd kost en waarmee je gezellige activiteiten organiseert.

Trainerspool

In 2014-2015 is de trainerspoule opgericht. Er zijn nu elke maandag en donderdag twee mensen aanwezig die de baan open gooien en een trainingsprogramma voorstellen, voor recreanten en wedstrijdlopers. Er wordt standaard een maandthema aangehouden en iedere baanverantwoordelijke mag zelf bepalen waar hij/zij verder nadruk op legt tijdens de trainingen. De indeling van baanverantwoordelijken wordt in overleg van tevoren gemaakt, of iemand juist vaak training wil geven, af en toe, etc. Doordat het lang genoeg van tevoren bekend is, heeft iedereen rustig de tijd om een mooi schema op te stellen (zo moeilijk of simpel als je zelf wilt).

TraIntroCie

De TraIntroCie organiseert het trainings-/introweekend van Tartaros, dat in het najaar van 2018 voor het eerst gehouden wordt. In dit weekend staat survivalrun centraal, waardoor het voor huidige leden een nuttig trainingsweekend wordt en nieuwe leden zullen helemaal bekend worden met de sport. Dit gebeurt het liefst op onbekend terrein, zodat men ook kan zien hoe het er ergens anders aan toe gaat. Verder zal ook iedereen ook bekend worden met Tartaros als vereniging, omdat er naast trainen allerlei andere (sportieve) activiteiten georganiseerd worden. Lijkt je het leuk om dit allemaal te regelen en dus zelf inspraak te hebben? Kom dan bij de commissie!

WebCie

Sinds 2015 bestaat de WebCie, zodat het onderhouden van de website niet alleen door het bestuur gedaan hoeft te worden. Het up to date houden van de informatie is daarbij het belangrijkste, maar de commissie is natuurlijk ook bezig met vernieuwing. Naast de taken rondom de website beheren zij ook het Tartaros Domein.

WeekendCie – Weekendcommissie

In 2013 vond het eerste Tartarosweekend plaats vlakbij Arnhem. Sindsdien zijn we elk jaar weggeweest, waaronder voornamelijk naar Duitsland. Hierin hebben we verscheidene activiteiten gedaan, van mountainbiken tot een grot bezoeken tot slapen op de parkeerplaats. Het Tartarosweekend is voor velen het hoogtepunt van de Tartaros activiteiten. Wil jij helpen een nog beter weekend neer te zetten dan vorig jaar? Dan is de WeekendCie iets voor jou!