Survivalrun Bond Nederland

Tartaros is sinds april 2015 lid van Survivalrun Bond Nederland (SBN).

Deze overkoepelende bond helpt o.a. door toezicht te houden bij de organisatie van wedstrijden, als aanspreekpunt voor verenigingen en door het keuren van banen om daarmee de veiligheid te helpen waarborgen.

Het is voor alle leden van een survivalvereniging verplicht worden om ook lid te zijn van deze bond. Dit kost €20,- per jaar. Met dit lidmaatschap word je aanvullend medisch verzekerd (tijdens trainingen en runs, die door de bond worden gecontroleerd), je krijgt korting op runs, 4x per jaar een survivalrunmagazine en tot slot ondersteun je de bond om survivalrun nog groter te maken.

Voor diegenen die wel eens of al heel vaak een run hebben gelopen is er de mogelijkheid om je op te geven voor een wedstrijdlicentie. Deze kost €15,- per jaar en kan voor het huidige seizoen worden aangevraagd. Hiermee kun je meedoen aan de officiële wedstrijdcircuits die de SBN aanbiedt. De voordelen die je krijgt als je meedoet in een wedstrijdklassement is dat je als één van de eersten start. De hindernissen zijn dan nog vers en er is een kleinere kans op wachtrijen.

Om een wedstrijdlicentie aan te kunnen vragen moeten er de afgelopen 2 seizoenen 6 punten gehaald zijn door specifieke runs met bandje uit te lopen. Voor recreant KSR verdien je 1 punt, recreant MSR 2 punten en recreant LSR 3 punten. Deze punten tellen dubbel wanneer je in die run bij de mannen in de top 5 eindigt of in de top 3 bij de vrouwen.

Wedstrijdcategorieën:

  • Korte Survivalrun (KSR): 18+, afstand is tussen de 6-9 km
  • Midden Survivalrun (MSR): 18+, afstand is tussen de 9-15 km
  • Lange Survivalrun (LSR): 18+, afstand is tussen de 15-25 km

Let wel op: Deze licenties lopen van 1 september tot 31 augustus en wordt ieder jaar automatisch verlengd. Mocht je dingen willen wijzigen aan je licentie, dan moet je dat zelf doen op de site van de SBN in Mijn SBN-Profiel.